Nieuws

Verhuizing Balk

Verhuizing vaDe Treemtern De Skou naar De Treemter.

Het begon allemaal in 1998 in Balk. Toen gingen daar in een nieuw lokaal in ‘De Skou’ de computerlessen van SeniorWeb Zuidwest Friesland van start.

Klik op de afbeelding voor meer foto's van de verhuizing.

 

Het was een royaal en uitstekend geschikt lokaal om les te geven aan grote groepen cursisten. Cursisten, die uit de wijde omgeving (Sneek, Bolsward, Lemmer, om maar een paar plaatsen te noemen) naar Balk kwamen. De belangstelling was zo groot dat ’s morgens, ’s middags en soms ’s avonds cursussen werden gegeven. Het leercentrum in Balk vond navolging. In Bolsward, Joure, Makkum, Lemmer en Sneek kwamen ook leercentra, die nu onder het stichtingsbestuur van SeniorWeb Zuidwest Friesland vallen.

Maar de tijden van toen zijn anders dan die van nu. Nu worden steeds meer lessen individueel en in kleine groepjes gegeven. Grote lokalen zijn niet meer nodig en dus duur. De computer verdwijnt door laptop, tablet/i-Pad en smartphone/i-Phone meer en meer naar de achtergrond. Steeds vaker komt het voor dat cursisten graag uitleg willen achter het eigen ’apparaat’.

Als SeniorWeb Zuidwest Friesland willen we daar verder op inspelen, te beginnen in Balk. Grote computerlokalen en rijen computers verdwijnen.  Het kan dus heel goed zijn dat Balk nu wéér de eerste is! In ieder geval verhuist SeniorWeb Balk per 1 september van De Skou naar De Treemter. Dat lokaal is kleiner, kan flexibeler worden ingezet en is dus ook minder duur. Het lijkt ons de toekomst. U bent ook van harte welkom in De Treemter.

Het bestuur van SeniorWeb Zuidwest Friesland bedankt alle Balkster ambassadeurs van harte voor de geweldige inzet tijdens een periode van onduidelijkheid, de verhuizing en de voorbereidingen voor een prima hernieuwde start.

Emy Kamminga,
namens lescentrum Balk (locatie-ambassadeur)

Aant Mulder,
namens SeniorWeb Zuidwest Friesland (voorzitter bestuur)

« Terug

» Nieuws archief